Folkrace

Folkrace är som det låter ett folkligt race med bilar, tävlingarna körs på banor av grus. Det kan förekomma asfalterade sträckor. Bilarna är ungefär som vanliga typbesiktigade bilar men måste vara byggd efter vissa regler. Till exempel så måste bilen vara försedd med invändig skyddsbur, så kallad störtbåge ifall bilen skulle välta under tävling.

Folkrace

Inför varje tävling så gör funktionärer en kontroll av bilarna och besiktigar så att de håller de krav som säkerhetsföreskrifterna säger. Bilen får inte framföras fortare än 80 kmh även om så ibland kan vara fallet. För att få tävla i folkrace så måste man under det år man ska tävla fylla 15 år. Då tävlar man i juniorklass. Under det år man fyller 18 så kliver man upp i tävlingsklasserna och då blir det seniorklassen som gäller.

Folkrace är en riktigt rolig sport, publikvänlig och fartfyllt. Det krockas och det kan bli riktigt trångt ibland i kurvorna. Söndagsunderhållning när det är som bär när man slår sig ner med kaffetermos och något gott att äta och får känna avgasröken och se en rolig folkracetävling kan vara svårt att slå. Är det dessutom solsken så gör det inte så mycket. Ett par timmars fantastisk motorsportsupplevelse för hela familjen.

Efter tävlingarna så står bilarna till försäljning, vem som helst kan alltså lämna ett anbud på bilarna. Efter avslutad tävling så sker auktionen och har du tur så kan du stå som ägare av en helt egen folkracebil om du vinner anbudsförfarandet. Det du inte får med dig från bilen är den personliga utrustningen som föraren monterat in så som förarstol och bilbälten. Bilen utrustas med en ersättningsratt om sådan finns, sedan är bilen din.