Fördelar med kompressions- och funktionsstrumpor

Stumma ben, svullna vader, trötta anklar – en känsla som många av oss har upplevt. Vanligen beror det bland annat på att man har varit stillasittande en längre tid, varit utsatt för värme eller någon slags åkomma. Oavsett anledning, är det inget allvarlig tillstånd, dock inte så trevlig och med rätt behandling kan du enkelt undvika det.

Rally, cross och strumpor

Det kan tyckas vara en annorlunda kombination, rally, cross och strumpor. Men du kör under längre sträckor, vilket kan skapa vätskesamling i dina ben. Detta är på grund av obalans mellan vätskan i kroppen och i våra blodkärl. Alltså, benen svullnar upp. Ett sätt att undvika besvär är kompressions- och funktionsstrumpor.

Undvik besvär

Kompressions- och funktionsstrumpor ser till att öka kompressionen runt ben och anklar, alltför att minska svullnad. Det finns olika strumpor med olika tryck, beroende på dina behov. Trycket hjälper till att transportera blodet och vätskan i rätt ritning.

Läs mer här om vilka strumpor som passar dig och förhindrar att dina ben och fötter svullnar upp. Med rätt strumpa kan du undvika de värsta besvären och å andra sidan se till att du får en skön dag i bilen eller på motocrossen.

Comments are closed.