Ladda din elbil hemmavid

I Sverige är intresset för elbilar stort. Allt fler väljer att köpa en elbil och både konsumenter och tillverkare har insett att elbilarna kommer att dominera på våra vägar i framtiden. Det spås att cirka 50 procent av alla bilar i Sverige kommer att vara elbilar redan år 2030. Det betyder att cirka 2,6 miljoner elbilar kommer att rulla på väggarna i vårt avlånga land.

Elbilarnas fördelar är många men ett av problemen med att äga en elbil brukar vara avsaknaden av laddstationer. Överallt i landet råder det brist på laddstationer, främst på offentliga platser och arbetsplatser. Detta är en av anledningarna till att de flesta elbilar laddar upp batteriet på hemmaplan.

Svårt att hitta lediga laddstationer

Även om myndigheterna vill öka antalet publika laddstationer så kommer det att bli svårare att hitta lediga laddstationer inom de närmsta åren. Du som har en elbil och laddar den utanför hemmet borde kanske ta en titt här för att se hur du kan få hjälp att installera en laddstation vid din bostad. Oavsett om du bor i bostadsrätt eller villa så kan du få hjälp med både planering och installation av laddstolpar. Dessutom kan de hjälpa dig att söka bidrag för installationen om du är berättigad till det.

Comments are closed.